Over Huisportret

Hey! 
Ik heet Cornelis Bos en ik ben de tekenaar van Huisportret. Als kind was ik al veel aan het tekenen en dat doe ik nog steeds graag. Ik ben veel met kunst bezig en kom graag in musea. Naast tekenen maak ik ook grafisch abstracte kunstwerken (cornelisbos.nl) en houd ik van ambachtelijke druktechnieken, zoals zeefdruk en blauwdruk. Daarnaast ben ik vader van 4 jonge kinderen (3-9 jaar).Cornelis Bos, bedenker Huisportret

Ik heb veel grafische vormgeving opdrachten gedaan (naast mijn studie aan de kunstacademie) maar het tekenen vond ik nog leuker dus ik zocht een manier om uit het tekenen mijn inkomsten te halen. Sinds 2012 ben ik gebouwen, voornamelijk uit de prachtige binnenstad van Amersfoort, gaan tekenen. Toen wilde mensen ook wel hun huis getekend hebben op mijn manier. Mijn stijl, abstract maar speels en karaktervol, sprak mensen aan dus daar zag ik kansen om hier een bedrijf mee te beginnen.

Cornelis van Huisportret

Ik kreeg steeds meer aanvragen via Instagram om iemands huis te tekenen. Het werd tijd voor een goede website/shop. Sinds 2020 heb ik deze website en ben ik bezig om door heel het land (en daarna hopelijk de wereld ;) huizen van mensen te tekenen. 

Speciale opdrachten, zoals drieluiken, vind ik erg leuk om te doen. Je hoort allerlei verhalen van mensen en hun huizen. Soms komt er een stukje geschiedenis terecht in een tekening en dat maakt het extra leuk om te doen!

Ik laat mijn leven aan de hand van 5 huisportretten zien in deze blog 'My Life in 5'

Naast de tekeningen op maat heb ik een lange lijst van gebouwen uit Nederland die ik nog wil tekenen. Omdat er thuis 4 kinderen rondlopen heb ik niet altijd zoveel tijd om voor mezelf te tekenen maar zo nu en dan komt het er van. Die groeiende collectie gebouwen kun je als art print posters hier ook kopen. Daarnaast werk ik ook graag aan mijn grafische abstrace kunst. Dat kun je op deze Instagram volgen.

Heb je een vraag of creatief idee? Of een keer een kopje koffie drinken? Mail me dan via cornelis@houseportrait.nl

Volg mijn laaste opdrachten op instagram @huisportret.

 

Hieronder beschrijf ik hoe ik als mens tegen de wereld en kunst aan kijk.

--

Mijn missie

Het is mijn missie om kunst te maken en het te (laten) ervaren en om dit door te geven aan elkaar. ‘Er is niets nieuws onder de zon’ - maar er is heel wat te zien dus laten we daarnaar kijken!

Kunst schept vrolijkheid, verrijking, licht en energie. Door met aandacht te kijken, onderzoeken en door te geven wil ik inkijkjes geven en uitzichten laten zien op de nieuwe wereld laten zien. 

‘Its all in the details’ Huizen of andere gebouwen hebben veel details die we onbewust zien. Als je ze weglaat ga je ze missen, je gevoel bij het gebouw klopt dan niet meer. Door te tekenen help ik je kijken en ervaren.

cornelisbos.nl