Blauwdruk op maat (cyanotype)

blauwdruk voorbeeld

 

Dit wordt een speciaal kunstwerkje!
Een blauwdruk is goed te gebruiken voor uitnodigingen van verhuisberichten of feestjes of andere mooie kaarten. Door het maken van een blauwdruk kan er een kleine oplage worden gemaakt die allemaal toch anders zijn. Je hebt dan een handgemaakt product in handen. 

Laat me je wensen weten. Oplages kunnen van 1 tot ~50. De drager is een papiersoort wat kan worden uitgespoeld, zoals aquarelpapier. Blauwdrukken kan ook op hout, karton of textiel.

Naast een tekening kan er ook tekst op staan. Denk aan een datum, namen of titel en gegevens. Ik denk graag met je mee over de opmaak.

Neem contact op via cornelis@houseportrait.nl en laat je wensen weten!


Blauwdruk techniek (cyanotype) 🔵

Blauwdrukken (ook wel cyanotype genoemd is een oude fotografische techniek waarbij je lichtgevoelig papier belicht en uitspoelt. Tussen het papier en de lichtbron legt Cornelis de tekening van je huis op transparante film en alles wat niet belicht wordt spoelt hij uit en wordt dan wit. 

Vroeger was dit de manier om originele bouwtekeningen te kopiëren. Nu gebruikt Huisportret die techniek weer om jouw huis in oplage te maken. 

Tarief en formaat 
Het tarief is wisselend. Dat wordt mede bepaald het ontwerp, grootte van afdruk, drager (papier of hout bijv.) oplage en inlijsting.

Formaten kunnen van 10cm tot 35cm. 

Levertijd
Afhankelijk van oplage kan er een planning worden gemaakt. Blauwdrukken is een ambachtelijke bezigheid. Je hebt voorbereidingen, belichten, spoelen en droogtijd nodig. Dat maakt elke afdruk ook zo waardevol. 😊

Neem contact op via cornelis@houseportrait.nl 
en laat je wensen weten!

 

 

 

Neem contact op via cornelis@houseportrait.nl 
en laat je wensen weten!